Tentokrát jsem si k recenzi vybrala ořechové máslo, a to konkrétně arašídové, od rodinné firmy na e-shopu OchutnejOřech.cz. Prozradím vám něco o jeho složení, a hlavně o tom, jak chutná. Na závěr přidám i nápady,  jak jíst arašídové máslo.

Ořechové máslo od OchutnejOřech.cz

E-shop OchutnejOřech.cz píše svou historii už od roku 1996 a od roku 2013 vyrábí i vlastní produkty, mezi které patří právě testované arašídové máslo.

INFO: Přečtěte si recenzi e-shopu OchutnejOřech.cz.

Už je to pár let, co se ke mně dostalo první ořechové máslo, a tak jsem jich za tu dobu zvládla ochutnat opravdu velké množství. A je to právě arašídové máslo od OchutnejOřech.cz, které mě zaujalo na první dobrou. Proč?

Jednak proto, že se jedná o 100% arašídové máslo – tzn. nenajdete tam přidané cukry, zahušťovadla ani nic jiného, jen a pouze ořechy – ale také pro svou nízkou cenu a úžasnou chuť. Přesto, že jsem vsadila na křupavou variantu, má máslo chuťově jemnou konzistenci, která je skvělým kontrastem pro kousky křupavých arašídů, které obsahuje.

Zároveň máslo není nijak vodové, snadno se roztírá, a je to zkrátka dobrota. Právem patří mezi nejlepší arašídová másla. Design výrobku je už pak milým bonusem.

TIP: Chystáte-li se na nákup ořechů nebo ořechových másel, využijte kód na Ochutnejořech.cz, který jsme pro vás ve spolupráci domluvili. V nákupním košíku stačí zadat kód: jaktovybrat5 a 5 % z ceny nákupu ušetříte!

Pár receptů, jak jíst arašídové máslo

Snídaně s arašídovým máslem

Rychlá snídaně s arašídovým máslem zabere na přípravu sotva 5 minut. Budete potřebovat:

svacina-s-arasidovym-maslem

Opečte tousty, namažte na ně arašídové máslo. Banány pokrájejte na kolečka a položte je na namazaný toast. Pak už jen stačí zasypat kokosem nebo čokoládou. Tento jednoduchý recept jsem zmiňovala už i v recenzi lahodného kokosového krému.

Ořechoví brumíci

moucnik-s-orechovym-maslem

Moučník s ořechovým máslem, a taky svačinka pro děti – to jsou ořechoví brumíci. Kromě formy na medvídky, budete potřebovat:

Postup přípravy ořechových brumíků:

  1. Nejprve vyšleháme bílky a dáme bokem.
  2. Poté vyšleháme žloutky s cukrem. 
  3. Zašleháme postupně i rozpuštěné vychladlé máslo a následně i tvaroh. 
  4. Vmícháme mouku předem smíchanou s kypřicím práškem.
  5. Nakonec zapracujeme stěrkou sníh z bílků. 
  6. Malou část těsta (cca 2 lžíce) můžeme dát stranou a smíchat s kakaem pro obarvení. 
  7. Do silikonových formiček medvídků navrstvíme těsto. Nejprve dáme těsto s kakaem na místa, kde budou tlapky, uši, ruce. Pak doplníme do půlky světlým těstem. Přidáme lžičku ořechového másla, a poté dovrstvíme světlým těstem kousek pod okraj, medvídci ještě naběhnou do výšky. 
  8. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 175 °C cca 20 min do zlatova (že jsou hotové, testujeme špejlí).

Jedinou nevýhodou brumíků je, že je budete chtít jíst pořád dokola.

Milujete vše s ořechy? Pak vyzkoušejte i další tipy na recepty z ořechů.