Site icon Jaktovybrat.cz

Jak vybrat lapač snů

jak-vybrat-lapac-snu

Lapač snů je známý snad každému, ale málokdo ví o jeho původu. Má opravdovou moc nebo je to estetická bytová dekorace? Ať na to pohlížete tak nebo tak, a lapače se vám jednoduše líbí, určitě oceníte pár našich rad, jak vybrat lapač snů.

Kde se lapače snů vzaly?

Lapače snů jako ochranný symbol pro dobrý spánek a pozitivní energii mají prapůvod u severoamerických Indiánů. Pro ně byl lapač „sítí života“ – dokázal oddělit dobré sny od zlých. Podle pověsti začala jako první používat lapač Indiánka, která si nevěděla rady se svým plačícím dítětem, a nedařilo se jí ho uspat. Pod zavěšeným lapačem, miminko jako zázrakem poklidně usnulo. Indiáni tehdy málo věděli o proudění vzduchu, jehož přičiněním se lapač, vyrobený zpravidla z peříček a provázků, rozpohyboval – což dítě ukonejšilo. Indiáni pak věřili na magii o to více, když se ukázalo, že lapače mají vliv na všechny jejich děti.

Make it Real Lapa? sn?

Jak lapač snů používat?

Kdo věří na pohyb a přenos energií, měl by si lapač snů zavěsit k oknu či ke dveřím, aby z domova neodcházela pozitivní energie. Pro kvalitní spánek si lapač umístěte nad lůžko, anebo v jeho těsné blízkosti. A pravidelně ho čistěte, aby se z něj nestal také lapač prachu. Odešli by sice démoni, avšak zůstali by s vámi zdraví škodliví roztoči.

Jak vybrat lapač snů?

Každý, kdo chce doma lapač snů mít, postupuje podle jiných kritérií. Pro někoho je důležitý zvolený materiál, pro druhého barevnost, a další dává přednost způsobu tkaní neboli motivu, jenž lapač znázorňuje.

Základem lapače je kruh s kamínkem uprostřed. Kruh značí vesmír a kamínek naše energetické já. Síťka, tj. pavučinka a uzlíky ochraňují naši energii před zlem přicházejícím z vesmíru a útočícím na nás ve spánku, tedy v době, kdy nejsme pozorní. Na výrobu lapačů snů by rozhodně měly být použity přírodní materiály.

Aby nám barvy lapače přinášely uklidňující pocit, vybíráme si je buď podle toho, zda jsou nám příjemné, anebo jestli hezky ladí s vybavením. Každé barvě je běžně přisuzována energetická vibrace a konkrétní účinek.

Někdo si lapač snů pořizuje i proto, že působí jako estetický a příjemný doplněk interiéru a už jen pohled na něj přináší psychické zklidnění, což je pro usínání ten nejlepší základ.

Exit mobile version