Site icon Jaktovybrat.cz

Jak koupit bitcoin: Burza Binance

jak-koupit-bitcoin-krok-za-krokem

Burza Binance nabízí možnost koupit bitcoin a další kryptoměny, ale také s nimi obchodovat. V tomto článku se však budeme věnovat pouze způsobu, jak koupit bitcoin co nejjednodušším způsobem v několika krocích.

Krok 1: Vytvoření účtu na Binance

Otevřete si registrační stránku: accounts.binance.com/en/register.

Vyplňte svůj e-mail, vytvořte si heslo a zaškrtněte souhlas s Podmínkami užívání Binance.

Pokud budete chtít, vyplňte i Referral ID a použijte číslo: 23230061. Když se jednou rozhodnete na burze i obchodovat, připíší se na můj účet nižší procenta z vámi obchodované částky (aniž by to vaši částku jakkoli navýšilo). Když se tak rozhodnete, budu ráda – i tento článek zabere desítky hodin práce. Děkuji.

EDIT 12. 11. 2021: Nedávno burza Binance přeložila registraci i web do češtiny, nákup bitcoinu je tak ještě snadnější. 

jak-koupit-bitcoin

Na e-mail vám přijde kód, ten vyplňte do políček.

Krok 2: Jak koupit bitcoin za koruny

Jednoduše tuto možnost zvolíme.

V tuto chvíli jste oficiálně na Binance a můžete se pustit do vložení peněz. Možností je víc, my chceme ten nejjednodušší způsob, jak koupit bitcoin, a tak volíme možnost „Buy crypto with your credit card.“

Jako platební metodu zvolte „other payments“.

Vyberte si jako měnu CZK, napište částku, kterou chcete vložit a zvolte metodu Banxa Visa. Vlevo vidíte částku, kterou vkládáte, aktuální cenu za BTC i v CZK a jaká částka v BTC vám bude připsána na váš Binance účet. Zaškrtněte podmínky užití a pokračujte na další krok.

(Volíme raději metodu Banxa, protože poplatek za nákup je 1,99 % oproti metodě se Simplex, kde je poplatek 2,5 % – pokud však na nákup extra spěcháte, Simplex bude rychlejší.)

Může se stát, že vám poté co kliknete na „Continue“ vyskočí hláška „ALERT“, ve které ale jen uvádí, že zpracování může trvat déle, kvůli vysoké poptávce klientů.

Krok 3: Jak koupit bitcoin kartou: je to rychlovka

V tomto kroce stačí opět zadat částku, za kterou chcete bitcoin koupit, a kliknout na „Create order“ – vytvořit objednávku.

Následně zadejte svůj e-mail, telefonní číslo a potvrďte, že souhlasíte s podmínkami užívání. Políčkem „Confirm“ se dostanete k dalšímu kroku.

Krok 4: Osobní údaje

Nyní vyplňte své osobní údaje přesně tak, jak je máte na vaší občance, pasu nebo řidičském průkaze. Jeden z těchto dokumentů budete dále potřebovat k ověření vaší identity. Vyplňte jméno, (prostřední jméno, pokud máte), příjmení a datum narození. Jakmile zvolíte zemi, kde žijete „Country of Residence“, rozbalí se vám další políčka k vyplnění.  

Vyplňte svou adresu, město, zemi a PSČ.

Krok 5: Ověřte svou identitu

Vyberte zemi, kde žijete – následně se objeví i další pole s výběrem typu dokumentu, pomocí kterého ověříte svou identitu. Já osobně používám k ověření totožnosti řidičský průkaz, přijde mi to jako nejméně citlivý dokument. Ověřování totožnosti je však běžné, je to zkrátka stejné, jako když si otevíráte účet v bance.

Dokument, který budete nahrávat nesmí mít prošlou platnost, musí být vyfocený celý, včetně okrajů, veškerý text musí být čitelný a musí jít o dokument s fotkou. (Uvádí také, že dokument má být v angličtině, ale i bez toho řidičský průkaz prošel.) Nahrajte vyfocenou přední a zadní stranu dokumentu a pokračujte dál.

Nyní musíte vyfotit selfie, na kterém držíte zvolený dokument. Fotku pak nahrát. Na fotce musíte být jasně vidět jak vy, tak nahraný dokument – ten musí být plně čitelný. Musí se jednat o aktuální fotografii – vyfocenou v den jejího nahrání do účtu.

Krok 6: Jak koupit bitcoin návod se blíží ke konci

Nyní už stačí zadat číslo vaší karty, uvést jméno, které na ní je uvedeno, datum expirace karty, CSV číslo – tohle znáte z jakéhokoli nákupu na internetu. Pak odešlete platbu tlačítkem „Make Pyment“ a je to!

V e-mailu najdete několik e-mailů od Banxa, ale ten na který čekáte a zajímá vás je: „Deposit Confirmed“ – na vašem účtě přistál Bitcoin. Gratuluji.

Když se budete chtít podívat na aktuální stav, přihlaste se do účtu a jděte do záložky Wallet (Peněženka): Fiat and Spot.

Když si rozkliknete záložku Download ukáže se vám QR kód a vy si můžete stáhnout do telefonu aplikaci.

Zajímá vás investování do kryptoměn? Pak by se vám mohl hodit i návod, jak koupit bitcoin na Coinbase, další z kryptoburz. 

Investovat se však dá i do nemovitostí, a rozhodně je to méně rizikové, než kryptoinvestice. Přečtěte si recenzi kurzu o investování do nemovitostí od Realitního Shakeru

Chcete vydělávat online? Pak z naší recenze zjistěte, proč se vyplatí absolvovat kurz Affiliate výzva

Exit mobile version