Site icon Jaktovybrat.cz

Užitečné doplňky stravy pro podporu zdraví

doplnky-stravy

Nikomu není příjemné, když jeho tělo nepracuje tak, jak má z důvodu nemoci. Dokonce i pouhé nachlazení dokáže pěkně zkazit den. O to, aby se nám podobné problémy vyhnuly, se stará náš imunitní systém. Při špatné výživě ale nemůže pracovat naplno, a proto si představíme několik suplementů, které pomáhají zlepšit naši obranyschopnost.

Vitamín D

Deficitem vitamínu D trpí přes 30 procent obyvatel v Evropě, což je vzhledem k jeho přínosům na pováženou. Jedná se totiž o komplex sloučenin rozpustných v tucích podporující tvorbu látek, které tělu pomáhají v obraně proti virům, bakteriím a plísním. Jednou z jeho dalších funkcí je zvyšování vstřebávání vápníku a hořčíku, rovněž velmi důležitých látek. Vitamín D tělo získává ze stravy, výživových doplňků, ale také ho samo syntetizuje v kůži při vystavení slunečnímu záření. Každopádně ve všech případech snižuje náchylnost na onemocnění chřipkou nebo jiných infekčních onemocnění dýchacích cest.

Pro vegetariány

vitamni-D

Pro chřipková období

Pro sportovce

Vitamín C

Vitamín C patří k nejpoužívanějším doplňkům určených pro posílení imunity. Oblíbený vitamín se podílí na stimulaci tvorby bílých krvinek a chrání buňky před oxidačním působením. Díky tomu, že přebytek vitamínu C je při jeho nadbytku bez potíží vyloučen z těla, nemusíme se obávat předávkování a následných nepříjemných vedlejších účinků. Jen při velmi vysokých dávkách může v některých případech dojít k podráždění žaludku.

Skvělá chuť

Pro chřipková období

Pro sportovce

Omega 3

Podle některých názorů jsou Omega 3 nenasycené mastné kyseliny naprostým základem kvalitní suplementace. Protože Omega 3 působí protizánětlivě, je jejich vliv na správnou funkci imunitního systému nepřímý, ale přesto významný. Dle studií mohou podpořit také funkci očí, mozku a srdce. Omega 3 obsahuje i výživový doplněk Libretto

Vyrobeno v ČR

Vítěz nezávislého testu

Zinek

Zinek se podílí na mnoha procesech v lidském těle. Zajišťuje správné fungování enzymatických procesů a pozitivně tak ovlivňuje celý organismus. S jeho pomocí naše tělo dokáže pojmout větší množství užitečných látek ze stravy. Dále přispívá k normální funkci slinivky, štítné žlázy či prostaty. Zinek se často prodává v kombinaci s jinými látkami, při výběru zinku jako doplňku se dívejte po chelátové vazbě (zinek bisglycinát), která má největší využitelnost.

Top produkt

Glutamin

Glutamin je nejvíce zastoupená neesenciální aminokyselina v lidském těle. To ho sice je schopno samo syntetizovat, ale především při fyzicky náročných výkonech není jeho suplementace vůbec na škodu. Hraje zásadní úlohu při syntéze proteinů a zlepšuje metabolismus bílkovin. Napomáhá k rychlejší regeneraci a také se pozitivně odráží na kvalitě spánku. V neposlední řadě pak pomáhá zvyšovat lidskou obranyschopnost díky ovlivňování stavu tlustého střeva, je to totiž zdroj energie pro tlusté střevo i celý imunitní systém.

Mikro prášek

Kapsle

Colostrum

Jak vám může takové kolostrum pomoci, jistě se ptáte. Dovolte mi colostrum představit – kolostrum je bílkovina, kterou produkují mléčné žlázy savců až 48 hodin po porodu. Cenná tekutina pro život tak obsahuje všechny aktivní látky, které zajistí zdraví a energii novorozence (komplex imunitních a růstových faktorů).

Colostrum je unikátní vysokým obsahem imunoglobinů, látek, které se výrazně podílejí na podpoře nejen lidské imunity. Mimo to obsahuje dále aminokyseliny, enzymy a široké spektrum vitamínů a minerálů. Dle odborných výzkumů se bavíme až o 85 důležitých složkách, v dokonalé rovnováze. Díky tomu je pak jednou z nejkomplexnějších živin pro savce, a to včetně člověka. Zkusíte Colostrum (kolostrum) zařadit do života i vy?

Doplňky stravy jsou vhodné pro každodenní užívání, ale vždy se řiďte příbalovým letákem nebo doporučením lékaře či lékarníka. Zjistěte, jak posílit imunitu nejen díky doplňkům stravy, ale také pomocí bylinek. 

Exit mobile version