Site icon Jaktovybrat.cz

Jak vybrat kvalitní masážní pistoli?

jak-vybrat-masazni-pistol

Masážní pistole je skvělým pomocníkem na bolavé svaly, zlepšuje průtok krve, podporuje růst svalů, redukuje kyselinu mléčnou a zvládne masáže u profesionálů i doma. Jak vybrat tu správnou?

Co je masážní pistole?

Masážní pistole je zařízení, které se používá k masáži svalů pomocí vibrací. Tyto pistole jsou obvykle malé a lehké a jsou vybaveny různými hlavicemi, které se používají k masáži různých částí těla. Masážní pistole mohou být použity k uvolnění svalů před tréninkem nebo po něm, k léčbě bolesti svalů a k posílení svalů. Někteří lidé také používají masážní pistole k uvolnění napětí a stresu. Obvykle se používají samostatně, ale někteří lidé je používají spolu s dalšími léčebnými postupy, jako je například fyzioterapie nebo chiropraktická léčba.

Existují dvě základní kategorie masážních pistolí:

Jak vybrat masážní pistoli?

Jste-li náročný uživatel, zaměřte se rovnou na výkonné profi pistole. Před koupí se podívejte na srovnání profesionálních masážních pistolí, díky kterému si hned uděláte jasno.

Ani u výběru pistolí pro běžné používání se nenechte napálit koupí hlučného zařízení s nízko výkonným a často i poruchovým motorem. To se lidem mnohdy stává, když ve snaze ušetřit na internetu hledají „masážní pistole levné„.

Potřeba si je také dát pozor na pistole, u nichž výrobce či distributor zamlčuje údaje, či je uvádí záměrně špatně (viděli jsme například nesmyslný výkon). Český výrobce MISURA proto vytvořil návod, jak poznat kvalitní masážní pistole.

Parametry pro výběr masážních pistolí

Výkon a hloubka

Důležitým kritériem výběru je výkon. U masážních pistolí je určen dvěma parametry – pulsem a frekvencí:

Čím vyšší tyto údaje u zařízení najdete, tím intenzivnější masáže vám přístroj umožní.

Parametrem pro zvážení při nákupu je také hloubka. Udává, jak hluboce do svalových vláken masážní vlny proniknou.

Hlučnost

Při výběru zvažte i hlučnost pistole. Jedná se o zařízení k masáži, relaxaci, proto zde platí: čím tišší, tím lepší. Snažte se vybírat pistole s hlučností nižší než 55 dB.

Baterie

Při výběru masážní pistole zkontrolujte také kapacitu baterie. Při nákupu přístroje sáhněte po pistoli, která vydrží alespoň 2-3 hodiny nepřetržitého provozu. Aby se nestalo, že budete muset přístroj nabíjet v průběhu masáže.

Konstrukce zařízení

Aby byla masáž účinná, chce to alespoň 30 minut. Proto přístroj musí dobře padnout do vaší ruky, být vhodně vyvážený a mít tlumení vibrací, který zajistí, že vás ani při delší masáži nebude bolet ruka.

Hmotnost

Při výběru myslete také na hmotnost přístroje. Snažte se vybírat modely s nejnižší hmotností. Většina produktů na trhu se pohybuje okolo 1 kilogramu,

Exit mobile version