Site icon Jaktovybrat.cz

Jak podpořit neomezený potenciál dětství? Recenze on-line konference

ceska-montessori-konference

Každý, kdo chce své děti vychovávat co nejlépe a zajímají ho aktuální poznatky z oblasti výchovy, hledá co nejvíce dostupných informací a chce se vzdělávat. A právě se nabízí skvělá příležitost – Mezinárodní online konference Jak podpořit neomezený potenciál dětství určená pro rodiče, učitele, průvodce či vychovatele dětí. Konference se zaměřuje na děti od narození až do batolecích 3 let. Program 5. ročníku, které jsem se zúčastnila jako posluchačka, je bohatý na zajímavá témata a inspirující rady od předních osobností z české i světové scény, hovořících o oblastech výchovy, psychologie, Montessori či celostního rozvoje dětí. Záznam je dostupný pouze jeden rok. Prozradím vám, zda se vyplatí do jeho nákupu investovat.

Nabitý program po celých 5 dní

Mezinárodní online konferenci pořádá RůstSpolečně.cz již popáté. Letos probíhala od 17. do 21. 10. 2022 a nyní je dostupný záznam, který bude k dispozici na celý rok od data konání. Všichni zájemci nejen o Montessori vzdělávání tak mají možnost jej shlédnout. Konference trvala 5 dní a byla opravdu nabitá řečníky i informacemi. 

1. den 

Tato původem česká Montessori konference, pozvala několik skvělých českých i zahraničních řečníků, a tady už jsou ti, které jsme mohli sledovat první den, s tématy, o kterých hovořili: 

  1. Charlotte Snyder: Výbuchy vzteku jako způsob komunikace?! – Charlotte srozumitelně shrnula, proč se děti vztekají a jak to jako rodiče můžeme řešit. Taky má vaše dítě občas záchvaty vzteku? A držíte se toho správného scénáře?
  2. Simona Livorová: Samostatnost a nezávislost v praxi – Simona k nám ve videu promlouvá přímo z pardubického Montessori centra pro děti a v něm demonstruje ukázky, jak vést děti k samostatnosti – 1,5 stará holčička v ukázce krájí banán a jablko. A co vaše dítě? Taky byste chtěli, aby bylo co nejsamostatnější, a co nejvíce činností zvládalo samo?
  3. Sarah Moudry: Odplenkování s citem a v pohodě – Ať je dítěti půl roku, nebo 4, vždy je vhodný čas, aby začalo vnímat své vyprazdňování – do plenky či nočníku. Jak na to radí Sarah.
  4. Gabriela Velazquez: Pohyb a zdravý risk u dětí do tří let – Necháváte své děti riskovat? Ne skákat z okna, ale třeba z posledního schodu. S rizikem se děti rozvíjí, říká Gabriela. 
  5. PhDr. Jana Nováčková: Odměny a tresty – Proč dlouhodobě nefungují? – Ne/chválit a ne/odměňovat? Jaké to má efekty a jak to souvisí s vnitřní a vnější motivací? To a mnohem více v rozhovoru prozradí dětská psycholožka a spoluautorka konceptu Respektovat a být respektován.
  6. Mgr. Kateřina Trávníčková: Rozvoj emoční inteligence u dětí – Katka nás velmi erudovaně vnesla do problematiky emoční inteligence, objasnila, jak s ní u dětí pracovat, a jaké pomůcky k tomu používat. Mysleli jste si, že čím hlasitěji dítě napomenete, tím lépe si to zapamatuje? Kateřina vás vyvede z omylu.

2. Den

I druhý den byl nabitý, mezi řečníky si můžete vyslechnout následující, a to nejen na téma Montessori vzdělávání:

3. den

Třetí den přednášek Montessori konference od Růst společně byl i hodně o praxi, přečtěte si ve zkratce, co přednášející zahrnuli:

4. den

V Montessori vzdělávání nesmí chybět ani hudba, voda a další způsoby praktické výuky a rozvoje dětí – o nich mluvili 4. den konference tito řečníci:

5. den

Poslední den konference byl také nabitý informacemi, které by neměly uniknout vaší pozornosti. Co vše nám přednášející prozradili?

Stojí konference za investici?

Každý rodič občas řeší se svým dítětem nějaký problém nebo zkrátka jen neví, jak v určitých situacích postupovat. Mezinárodní online konference pro rodiče a učitele MŠ s názvem Jak podpořit neomezený potenciál dětství pokrývá snad všechny situace, kdy bychom mohli tápat – od přebalování, krmení, odplenkování, spinkání přes rozvoj duševní i psychomotorický, zvládání emocí až po každodenní aktivity pro naše děti.

Jestli hledáte českou Montessori konferenci (rozumějte: v českém jazyce – byť s titulky pro zahraniční účastníky), tak je to právě tahle.

Váháte, zda do ní investovat? Za mě už není důvod s váháním pokračovat. Po shlédnutí musím konstatovat, že rozhodně stojí za každou korunu. A kdybych si měla vybrat jediné online vzdělávání v oblasti vývoje, výchovy dětí s přesahem do Montessori, pak je to rozhodně tato konference.  

A navíc, kdo by neměl rád slevy – v rámci bonusů ke konferenci získáváme slevy na kurzy, hračky, knihy a další pomůcky od 25 partnerů akce

Exit mobile version